divendres, 5 de juliol de 2013

El BOE publica la modificació de la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres

Notícia extreta de http://www.cadenadesuministro.es - Pot veure la notícia original, feu clic al següent enllaç: http://goo.gl/AptB1 - Divendres 5 juliol 2013 - 11:41

A partir d'ara hi ha un termini màxim de dos anys per afrontar l'actualització del Reglament d'Ordenació dels Transports Terrestres (ROTT) que és la base essencial per al funcionament de la nova Llei

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat en la seva edició d'aquest divendres 5 de juliol la Llei 9/2013, de 4 de juliol, per la qual es modifica la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'Ordenació dels Transports Terrestres. La nova LOTT entrarà en vigor als vint dies de la publicació en el butlletí oficial.

D'aquesta manera, es tanca definitivament un llarg procés de reforma de la llei que es va iniciar en 2011 sent ministre de Foment José Blanco i director general de Transports Terrestres Manel Villalante, que va presentar el projecte a les Corts al juny d'aquest any. No obstant això, l'avançament electoral decidit per José Luis Rodríguez Zapatero al novembre de 2011 va provocar que el projecte de reforma no pogués tramitar. Ja amb Ana Pastor al capdavant del ministeri de Foment i Joaquín del Moral com a director general de Transports Terrestres, es va tornar a reprendre el projecte i els contactes amb els agents implicats. Finalment al desembre de 2012 es va presentar el projecte de llei a les Corts per a la seva tramitació.
En el procés de negociació s'han viscut moments complexos, amb plantes inclosos per part del CNTC a la pròpia ministra de Foment, fins que aquesta va decidir donar un impuls definitiu al projecte després d'una reunió mantinguda amb Ovidi de la Frega, president del CNTC, i Marcos Montero, president de CETM.

En aquest període de tramitació s'han aconseguit importants reclamacions del sector, com l'acció directa del transportista, la limitació de la subcontractació o un major control de les cooperatives atès que el nou text permet que mitjancen en els serveis que presten per als seus socis, però no permet que els cooperativistes facturin transport sense tenir autorització.
A més, el preàmbul de la norma destaca que, "per fi, es redefineixen les diferents activitats auxiliars i complementàries del transport de mercaderies per adequar-les a la realitat actual del mercat, incloent-hi la figura de l'operador logístic, anteriorment no prevista en la LOTT". En l'àmbit mercantil, es consagren els principis de llibertat de contractació i d'explotació de les activitats de transport a risc i ventura de l'empresari.

Lectura, refondre el text i el ROTT

A partir d'ara, s'obre un altre procés important com és refondre el text de la nova LOTT per a la seva completa harmonització amb la resta de normativa que afecta al transport, per a aquesta comesa el termini màxim donat és d'un any.
Però sens dubte, el més important a afrontar des d'ara és l'actualització del Reglament d'Ordenació dels Transports Terrestres (ROTT) que és la base essencial per al funcionament de la nova Llei Segons s'assenyala en el punt segon de la disposició final primera , en el termini de dos anys, comptats des de l'entrada en vigor de la llei, "el Govern adaptarà l'actual ROTT a les modificacions introduïdes en la Llei d'ordenació dels transports terrestres".

Pot baixar-se el BOE al complet, feu clic al següent enllaç: BOE (disponible en format pdf, de 51 pàgines, 804 Kb)

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada